1. Більшість кавоманів світу люблять пити “Арабіку” – 70%, цей вид кави володіє м’яким і приємним смаком і невеликою кількістю кофеїну (1%). Решта 30% п’ю “Робусту” – даний сорт кави містить більше кофеїну, приблизно 2%, а на смак він гіркіше. Швидкорозчинна кава частіше складається з суміші “Арабіки” з “Рабустой”.

2. “Американо” з’явився порівняно недавно. Цей вид кави придумали американці в період Другої світової війни. Американським солдатам так не сподобалася міцна кава із Європи, що вони почали додавати в нього воду.

3. У каві приготованій “крапельним” способом набагато більше кофеїну, ніж в “Еспрессо“. Все тому, що “Еспрессо” готується дуже швидко, сильним тиском проганяючи воду через мелені зерна. При цьому виді заварювання, вода і кава не так щільно контактує і як наслідок в такій чашці на порядок менше кофеїну.

4. Як виявилося, у Фінляндії живуть найзатятіші кавомани. Один фін в середньому випиває протягом дня 5 чашок кави.

5. Кава є одним з найбільш продаваних товарів у світі. Краще кави продається тільки нафта.

Кава є одним з найбільш продаваних товарів у світі

Кава є одним з найбільш продаваних товарів у світі

6. Чорна кава не містить калорій, якщо його пити без цукру.

7. Міжнародний Олімпійський Комітет заборонив спортсменам пити каву. Якщо в сечі виявлять всього 12 мікрограмів кофеїну на літр, то спортсмена знімуть зі змагання.

8. Каву пили ще більш 7 сотень років тому.

У чорній каві без цукру 0 калорій!

У чорній каві без цукру 0 калорій!

9. Стоматологи не люблять кавоманів. Це звісно жарт, але все ж любителі кави набагато рідше відвідують стоматологічні кабінети. Це відбувається тому, що в цьому напої містяться елементи, які не дозволяють бактеріям осідати на зубну емаль.

10. Кофеїн може допомогти схуднути, адже він не тільки знижує апетит, але і прискорює процес метаболізму і витрата калорій в організмі.