2015 рік досить непростий, адже якщо вірити даним Держстату, тільки протягом поточного року в Україні піднялися ціни на продукти майже в половину – на 45 відсотків. Тут варто враховувати і той факт, що при цьому зарплати у більшості залишилися колишніми. Тому в наш час походи в супермаркет можуть відібрати хорошу частину зарплати, але цей процес можна зробити простіше і менш витратним, якщо використовувати правила, якими поділилося видання Inspired.

Без списків в супермаркет ні ногою! Тут справа не тільки в тому, щоб не купити чогось зайвого, насправді наш мозок, знаючи про список, починає аналіз суми грошей потрібної на нього і загальної ваги всієї покупки. Отже, ви будете уникати покупки зайвих товарів, так як запланованої суми може не вистачити на всі покупки, та й пакет з продуктами вже буде занадто важким.

Не звертайте уваги на бренди! Менш популярні марки товару на порядок дешевше брендів, при цьому за якістю вони практично не поступаються більш розрекламованим товарам.

Не пропускайте знижки в супермаркетах!

Не пропускайте знижки в супермаркетах!

Sales! У більшості супермаркетів України є промо-газети з акційними товарами тижня, також така інформація часто вказується на сайті магазину. Інші ж просто роблять щоденні знижки на певні групи товарів. Якщо є можливість придбати щось за зниженою ціною, то не варто її упускати.

Дисконтні картки! Програми лояльності є практично у всіх великих мережах супермаркетів. Це або знижка на кожну покупку або ж накопичувальний рахунок, яким можна буде скористатися в будь-який момент.

Програми лояльності є практично у всіх супермаркетах!

Програми лояльності є практично у всіх супермаркетах!

В потрібний час, в потрібному місці! У деяких магазинах діють знижки саме в певний час. Наприклад, -20% на морепродукти тільки після 21:00, або ж знижка на кулінарію кожен понеділок. Для цього просто дізнайтеся у працівників магазину про такі знижки і більше не переплачуйте.

Плануйте меню заздалегідь! Перед походом за покупками продумайте страви, які збираєтеся готувати. Таким чином, можна визначити потрібну кількість необхідних продуктів і не купувати їх з запасом.